Kryžminė tarša šaldytuvuose

Paskelbė admin 2018/01/24 0 Komentaras (-ai)


     Maisto laikymas žemoje temperatūroje lėtina biologinius procesus vykstančius produktų viduje. Kuo tiksliau ir tolygiau palaikoma temperatūra šaldytuvo viduje tuo ilgiau išlaikomas produktų natūraliosios savybės. Šalto oro kaita viduje užtikrina priverstinis oro judėjimas sukeltas ventiliatorių dėl kurių produktai saugojami be pakuotės praranda dalį savo masės – džiūna. Ši iš produktų išsiskyrusi drėgmė kartu su oru nusėsta ant įvairių šaldytuvo vidinių paviršių. Jeigu tai lengvai pasiekiamos šaldytuvo dalys – valymo metu visos šios produktų išskyros bus nuvalytos, bet yra elementų viduje šaldytuvo kurių valymo metu nepasiekti ir ten oro pagalba kaupiasi šie organizmai. Kol šaldytuvas veikia t.y. vyksta šaldymas šie kvapai yra nepastebimi, bet pakanka šaldytuvą atlaidinti ar atjungti kuriam laikui ir pasijaučia nemalonus kvapas nuo biologinių produktų išskyrų. Lenkų įmonė Bolarus įvaldė technologinį sprendimą ir savo prekybiniuose šaldytuvuose montuoja įrenginius, kurie papildomai valo prekybiniame šaldytuve esantį orą. Valymas vyksta ultravioletinės lempos pagalba ir titano oksido danga padengtais vidiniais elementais. Bandymu budų nustatyta, kad šis papildomas priedas padeda prekybiniuose šaldytuvuose esantiems kvapamas nepersiduoti iš vienų produktų kitiems. Tai ypač svarbu jei produktai yra saugomi be pakuotės ir šaldytuvas yra bendros paskirties, kur laikomų produktų gama nuo dešrų iki tortų ir jogurtų. Šio įrenginio dėka šaldytuvas pristabdo mikroorganizmų veiklą ne tik šalčio pagalba, bet ir švaresnio oro pagalba maisto produktai išlaiko savo maistines savybęs ir skonį, išlieka tinkami vartoti per visą savo galiojimo laiką.


Pateikiu kelis vaizdus kaip atrodo šis įrenginys šaldymo spintose. UV lempas tenka keisti kas metus. Vidutinis jų tarnavimo laikas 10,000 valandų. Lempos standartinės ir nėra brangios.

Informacija paimta iš šaldymo įrangos gamintojo puslapio Bolarus.

Rašyti komentarą